2016. ápr 17.

Láthatatlan ellenségkép, szélsőjobbos retorika a konzervatív hallgatóknál

írta: naptalankelet
Láthatatlan ellenségkép, szélsőjobbos retorika a konzervatív hallgatóknál

Nem valami ellen, hanem valamiért alakultunk meg.

Mondta László Balázs, a Konzervatív Hallgatók Szövetségének elnöke a Magyar Hírlap cikkében arra a kérdésre, hogy a liberalizmus ellenpólusaként jöttek-e létre, majd bekezdésenként elejtett egy kultúrmarxizmust, nemzetrontó liberalizmust, liberális véleménydiktatúrát. Habár állítása szerint a szervezet a véleményszabadság mellett van teljes vállszélességgel, mégis kötelességének érzi megemlíteni több ponton, hogy a genderelmélet egy felülről a hallgatókra erőltetett ideológia része, amely nyilván úgy táncol, ahogy a láthatatlan ellenség, a liberalizmus fütyül neki. Valószínűleg még pár interjú, és sörösgyuri is előkerül, aztán meg már egyenes út vezet a Világpanoráma stúdiójába.  

 20160404_041.jpg       Fotó: Nagy Balázs, Magyar Hírlap

Még az említett interjú napján megjelent az Átlátszó Oktatás cikke, ami egy kis kutatás után rátalált a szervezet elnökének korábbi munkásságára, ami a Pax Hungarica nevű nyilas csoportosuláshoz vezetett. Konzervativizmus kéz a kézben járva, a Jobbik megemlékezése után ugyanazt a színpadot és technikát használva konferált a Pax Hungarica eseményén László, aki ez után egy olasz szónok szavait is tolmácsolta, ez mellett pedig a szervezet jelöltje is volt Sopronban.

A gond nem a saját véleménye, amihez mindenkinek joga van, hanem az a hipokrata viselkedés, hogy először olyan szervezetnél konferál, amely nyíltan kimondja, hogy vallás, származás, bőrszín alapján különböztet meg embereket, majd az általa elnökölt szervezet nevében azt mondja, hogy az ő konzervatív szervezetükben mindenkit szívesen látnak, és meghallgatják véleményét. És igen, igaza van László Balázsnak abban, hogy szükség van egy konzervatív hallgatói közösségre az országban, amely a konzervativizmus eredeti értékeit hirdeti, hiszen az eltérő vélemények tartják a társadalmat mozgásban, de Lászlóék szervezete nem az, és az általuk támogatott pártok sem azok, retorikájuk a kormányhoz hasonló nyílt uszítás, maguk és az általuk választott ideológia értékei helyett egy ellenségképpel szemben definiálják magukat.
olaszszonok.png      Fotó: atlatszo.hu

A Magyar Nemzet Online cikkében László elmondja, hogy „mi úgy gondoljuk, hogy az ember közösségi lény, és a közösség jóléte az egyén közösségorientált tevékenységéből fakad, az individualizmus önzése beteg és boldogtalan társadalmat eredményez”. Ezzel szemben az igazság, hogy az individualizmus önzése pont az, amit a Konzervatív Hallgatók Szövetsége képvisel, hogy betegnek és boldogtalannak nevezem a tőlem eltérő embereket, rájuk próbálom erőltetni a saját világnézetemet, szemben az individuum valódi szabadságával, amikor egy olyan közösség jön létre, ahol a polgár toleráns a társadalmat alkotó társaival. Míg előbbiben a gyűlölet, utóbbiban a szeretet a közvetített érték. 

13015111_1333218773361751_7384346839237100041_n.jpg                   Fotó: Facebook.com

A legfrissebb hír velük kapcsolatban, hogy létrejött a szegedi alapszervezetük, majd az ünnepélyes megalakulás után legfontosabb, első teendőjükként konzervatív szegedi hallgatókként azt gondolták, hogy a legégetőbb helyi probléma megoldásával kezdik, a meleg közösséggel, így rögtön le is ragasztgattak pár matricát kezdésképpen. Szegedi Konzervatív Hallgatók Szövetsége - curriculum vitae.

Szólj hozzá